Продукти:
Брашно - 200 г
Яйца - 1 цяло и 3 жълтъка
Домати от консерва - 300 г
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Масло - 30 г
Настърган кашкавал за поръсване
Дребни доматчета - 4-5
Босилек и мащерка
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1.От брашното и яйцата се замесва тесто, което се покрива и престоява на стайна температура за около 30 минути. Разточва се много тънка кора върху набрашнена повърхност.
Тестената кора се нарязва на ленти, които се пускат във вряща подсолена вода с малко зехтин. Готови са след 2-3 минути.
2.Нарязаните лук и чесън се запържват в гореща мазнина за 2 минути, след което се добавят пасираните консервирани домати и накрая - нарязани на две половинки дребни доматчета и маслото. Овкусяват се с подправките и ако трябва се добавят 3-4 лъжици от подсолената гореща вода.3.Пастата се разбърква с доматения сос и при сервиране се поръсва с кашкавал.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар