Продукти:
Картофи - 500 г
Жълтъци - 2 бр.
Разтопено масло - 50 г
Галета - 40 г
Настъргано сирене - 100 г
Настърган кашкавал - 50 г
Пресен лук - 3 стръка
Магданоз - 1/2 връзка
Кимион - 1/3 чаена лъжичка
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавят се сиренето, нарязаните на ситно лук и магданоз, жълтъците, кимионът, маслото и галетата. Разбърква се добре и се подправя със сол и черен пипер.
2.Оформят се кюфтета, които се слагат в намаслена тава и се пекат 15 минути при 180 градуса, поръсват се с кашкавал и се допичат още около 10 минути до златисто.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар