Продукти:
Кори - 6-7
Прясно мляко - 500 мл
Брашно - 30 г
Яйца - 2 бр.
Краве сирене - 200 г
Синьо сирене - 100 г
Пилешки филета - 2 бр.
Настърган кашкавал за поръсване - 100 г
Праз или кромид лук
Сол, черен пипер, риган
Масло - 30 г
Олио - 30 мл
Начин на приготвяне:
1.Нарязаните лук и пилешко се запържват в маслото и олиото. Разбъркват се с брашното и при непрекъснато бъркане се добавя млякото. След леко охлаждане се слагат разбърканите яйца и настърганите сирена. Овкусява се с подправките.
2.Корите се варят в подсолена вода с малко олио, за да не залепнат. Готови са за 4-5 минути.
3.В намаслена тава се редят сос, кора, сос и плънка. Последната кора се залива със сос и се покрива се с алуминиево фолио. Лазанята се пече на 200 градуса за 20 минути. Фолиото се отстранява, поръсва се с кашкавал и отново се запича до златисто.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар