Продукти:
Пилешко бяло месо - 800 г
Патладжани - 2 бр.
Тиквички - 2 бр.
Лук - 2 глави
Зехтин - 2-3 супени лъжици
Марината:
Бяло вино - 100 мл
Балсамов оцет - 2 супени лъжици
Джинджифил - 1 чаена лъжичка
Зехтин - 3 супени лъжици
Горчица - 1/2 чаена лъжичка
Настърган чесън - 2 скилидки
Сол, черен пипер, щипка лют пипер, мащерка
Начин на приготвяне:
1.Месото се нарязва на парченца, разбърква се с маринатата и престоява в хладилник за около 10 часа. Така става по-крехко.
2.Патладжаните и тиквичките се нарязват на лентички, овкусяват се със сол, черен пипер и зехтин и се нанизват спираловидно върху дървени шишчета около парченцата месо и лука.
3.Пекат се в чугунен тиган до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар