четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Кошнички от нахут с крем от хумус





ПРОДУКТИ

Кошнички:
Сварен нахут - 200 г
Настърган кашкавал - 100 г
Пресен лук, магданоз
Сусамени семена, кимион

Крем от хумус:
Сварен нахут - 300 г
Сусамен тахан - 150 г
Чесън - 2-3 скилидки
Лимонен сок - от 1/2 лимон
Сол, черен пипер, кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1.За кошничките: свареният и отцеден нахут се разбърква с настърган кашкавал, нарязани на ситно лук и магданоз, запечени сусамени семена и кимион. Получава се тесто, с което се облепват стените на кръгли форми. 


Пекат се на 180 градуса до златисто за около 15 минути.
2.Хумус:
Свареният нахут се пасира с тахан, чесън, лимонен сок, сол и черен пипер. Ако е необходимо да се разреди, се добавя малко вода.
Хумусът може да се сервира с печени филийки и зеленчуци.





Няма коментари:

Публикуване на коментар