ПРОДУКТИ
Кошнички:
Сварен нахут - 200 г
Настърган кашкавал - 100 г
Пресен лук, магданоз
Сусамени семена, кимион
Крем от хумус:
Сварен нахут - 300 г
Сусамен тахан - 150 г
Чесън - 2-3 скилидки
Лимонен сок - от 1/2 лимон
Сол, черен пипер, кимион
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1.За кошничките: свареният и отцеден нахут се разбърква с настърган кашкавал, нарязани на ситно лук и магданоз, запечени сусамени семена и кимион. Получава се тесто, с което се облепват стените на кръгли форми.
Пекат се на 180 градуса до златисто за около 15 минути.
2.Хумус:
Свареният нахут се пасира с тахан, чесън, лимонен сок, сол и черен пипер. Ако е необходимо да се разреди, се добавя малко вода.
Хумусът може да се сервира с печени филийки и зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар