Продукти:
За кексовото тесто: яйца - 2 бр. и 3 жълтъка, захар - 150 г, масло - 50 г, бяло брашно - 180 г, бакпулвер - 10 г, брашно от арония - 30 г, кисело мляко - 30 г, ванилия, ром - 10 мл
За карамелената глазура: кафява захар - 100 г, масло - 30 г, сладкарска сметана - 100 мл
Начин на приготвяне:
1.С миксер се разбиват яйцата и захарта, добавят се разтопеното масло, бялото брашно, бакпулверът, ванилията и ромът. Кексовото тесто се разделя на две, като едната част се разбърква с брашно от арония и кисело мляко.
2.В силиконови форми се изливат светлата и тъмната яйчени смеси, а с дървено шишче се разбъркват в дълбочина, за да се получат красиви шарки. Контрастът в цветовете може да бъде направен, като се замени брашното от арония с какао.
3.Сладкишът се пече на 180 градуса за 30 минути и се залива с карамелена глазура от разтопена кафява захар, масло и сметана.