сряда, 2 ноември 2016 г.

Бонбони с бадеми и карамелена глазура



Продукти:                                                                     Глазура:
                                                                                    Сметана - 400 мл
Плънка:                                                                        Захар - 200 г
Белени бадеми - 100 г                                                   Масло - 30 г
Крема сирене - 100 г                                                     Нес кафе - 30 г
Кокосови стърготини - 50 г                                           Ванилия
Бял шоколад - 100 г                                                      Лимонов сок на вкус
Мед - 50 г
Ликьор "Лимончело" - 10 мл                                        Бамбукови шишчета

Начин на приготвяне:

1.Плънката за бонбоните се приготвя от смлени бадеми, разтопен на водна баня шоколад и останалите описани продукти. Поставя се за 1 час в хладилник. Оформят се бонбони с правоъгълна или с кръгла форма.
2.Сметаната, захарта и маслото се загряват в съд на котлона до светъл карамел. Разбъркват се с нес кафе, ванилия и лимонов сок. В тази глазура се потопяват забодените с шишчета бонбони, след което се поставят върху силиконова повърхност.


Останалата карамелена смес се излива в тава, покрита с хартия за печене. Оставя се в хладилник за няколко часа, след което се реже на квадратчета.
Бонбоните се поръсват с кокосови стърготини и се декорират с белени бадеми.






Няма коментари:

Публикуване на коментар