вторник, 14 април 2015 г.

Козунак с крем карамел и ябълки



Продукти:

Козунак - 300 г
Прясно мляко - 1 л
Яйца - 6 бр.
Захар - 200 г
Ябълки - 2 бр.
Настъргана лимонена кора, ванилия

Начин на приготвяне:

Ако е останал козунак от Великден, с него може да се направи вкусен сладкиш.
1.Яйцата и 100 г захар се разбиват до побеляване, добавят се прясното мляко и ванилията.
2.Козунакът се нарязва на малки парченца, които се разбъркват с настъргани ябълки и лимонена кора. С тази смес се пълнят огнеупорни формички и се поръсва с карамелизирана захар. Половината от карамела се оставя за готовия десерт.


3.Формичките се поставят в тава с вода и в тях се излива крем карамелът. Пече се на 170 градуса за 40 минути. След като се охлади, сладкишът се обръща върху поднос и се украсява с карамелизирана захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар