Пандишпанов блат - 400 г
Сладкарска сметана - 300 мл
Рикота - 300 г
Пудра захар - 150 г
Ванилия - 1 бр.
Замразени ягоди - 300 г
Сироп за блата: сварено кафе, мед и малко бадемов ликьор
Начин на приготвяне:
1.Кремът се приготвя от разбита сладкарска сметана, рикота, пудра захар и ванилия.
2.Една част от ягодите се нарязват на резени, с които се облепват стените на покрита с хартия за печене форма. В основата се поставят сиропираният блат и нарязаните на парченца ягоди, след което се шприцова кремът.
3.Продуктите се редуват до изчерпване на количествата.
Тортата е украсена с карамелизирани фигури, направени с формички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар