вторник, 14 октомври 2014 г.
Супа с гъби
Продукти:
Гъби - 400 г
Лук - 1 глава
Червена чушка - 1 бр
Картофи - 200 г
Моркови - 2 бр.
Зеленчуков бульон - 1,5 л
Масло - 30 г
Магданоз, девисил
Сол, черен пипер
Застройка:
Кисело мляко - 30 г
Яйца - 1 бр.
Лимонов сок
Начин на приготвяне:
1.Лукът, чушките и гъбите се нарязват и се задушават в масло за 5-6 минути. Бульонът се излива върху зеленчуците и в него се добавят цели обелените картофи и морковите. Супата се овкусява и ври до готовност.
2. Картофите и морковите се изваждат, пасират се и се връщат в супата, като по този начин я сгъстяват.
3.Киселото мляко се разбърква с 1 яйце, лимонов сок, сол и черен пипер. При непрекъснато бъркане сместа се добавя към горещата супа. Поръсва се с нарязани магданоз и девисил.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Супата е перфектна,Таня!Браво!
ОтговорИзтриванеМного благодаря, Милена!
ОтговорИзтриване