Продукти:
Брашно - 300 г
Прясно мляко - 150 мл
Яйца - 4 бр.
Захар - 200 г
Олио - 80 мл
Бакпулвер - 10 г
Стафиди - 50 г
Орехи - 50 г
Шоколад - 50 г
Настъргана лимонова кора - от 1/2 лимон
Ванилия - 1 бр.
Канела - 10 г
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Стафидите се накисват в гореща вода 15 минути, за да омекнат. Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Постепенно се добавят останалите продукти и кексовото тесто се излива в намаслена форма за печене.
2.Кексът се пече 40 минути на 180 градуса. Поръсва се с пудра захар.
А това е главният дегустатор на кекса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар