четвъртък, 22 май 2014 г.

Пудинг от картофи, зеленчуци и свежи подправки



Продукти:

Картофи - 600 г
Пресни картофки - 150 г
Яйца - 2 бр
Рикота (пълномаслена извара) - 150 г
Настъргана лимонова кора
Царевично нишесте - 40 г
Масло - 60 г
Вегета - 10 г
Готварска сметана - 50 мл
Червени чушки - 2 бр.
Моркови - 2 бр.
Лук - 1 глава
Сол и черен пипер
Дивисил и джоджен - по 2-3 листа
Магданоз - 1/2 връзка
Зехтин за готвене - 30 мл

Начин на приготвяне:

1.Картофите се сваряват, обелват се и се пасират заедно с 2 яйца, рикота, вегета, настъргана лимонова кора, нишесте, разтопено масло, сметана, сол и черен пипер.
2.Морковите, чушките и лукът се нарязват  и се запържват в загрят зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3.Във форма с кухненска хартия се редят: пасираните картофи, сварените и овкусени пресни картофки и изпържените зеленчуци.


4.По краищата се поръсва с нарязаните свежи подправки.


5.Последният слой е от пасирани картофи.



Пудингът се пече на 180 градуса за 25 минути. След охлаждане се обръща върху поднос и хартията се отстранява.

1 коментар:

  1. Вкусно предложение! Харесвам съчетанието на картофи с много зеленчуци!
    Поздрави!
    /Таня, предлагам ти да премахнеш проверката че коментиращият не е робот! :) /

    ОтговорИзтриване