събота, 26 април 2014 г.

Печен джолан в пушен бекон



Продукти:

Свински джолани - 2 бр.
Пушен бекон - 250 г
Лук - 2-3 глави
Моркови - 300 г
Червено вино - 50 мл
Олио - 20 мл
Соев сос - 10 мл
Паста от хрян - 10 г
Риган, мащерка
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Джоланите престояват за 30 минути в марината от: вино, олио, соев сос, риган, мащерка, сол и черен пипер. Покриват се с тънко нарязан бекон.
2.Зеленчуците се нарязват и също се овкусяват. Нареждат се в тава заедно с джоланите, покриват се с алуминиево фолио и се пекат 1 час на 200 градуса. Фолиото се отстранява и печенето продължава до образуване на златиста коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар