сряда, 1 юли 2020 г.

Шишчета с тиквички, шунка и крема сирене



ПРОДУКТИ:

Тиквички - 2 бр.
Крема сирене - 100 г
Жълтък - 1 бр.
Шунка 150 г
Овесени трици - 50 г (или галета)
Настърган кашкавал - 50 г
Зехтин за намазване на тиквичките
Прясна чубрица, сол, черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1.Тиквичките се измиват и се нарязват на около 3 мм по дължина. Намазват се със зехтин и се поръсват със сол и черен пипер. Овалват се в овесени трици (или галета).
Нарязаните тиквички се пекат 10 минути при 200 градуса.
2.Жълтъкът и крема сиренето се разбиват и върху омекналите тиквички  се слага от жълтъчната смес и тънко нарязана шунка.
3.Навиват се рулца, които се набождат на дървени шишчета, поръсват се с настърган кашкавал и се запичат до златисто за 15 минути на 200 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар