неделя, 26 август 2018 г.

Шоколадов сладкиш с круши



Продукти:

Брашно - 150
Захар - 130
Яйца - 4 бр.
Какао - 30 г
Бакпулвер - 10 г
Ментов ликьор - 10 мл
Настъргана кора от лимон
Сол - 1 щипка
Круши - 2 бр.

Шоколад - 150 г
Кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1.Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавят се солта, ароматите и брашното, пресято с какаото и бакпулвера.
2.В намаслена тавичка с диаметър 30 - 35 см се излива половината от сместа и през сито леко се поръсва с брашно по цялата повърхност. Подреждат се обелените и нарязани круши, които се покриват с останалото кексово тесто.
Сладкишът се пече на 180 градуса за 25 - 30 минути. След като се охлади, се нарязва  и се поръсва с разтопен на водна баня шоколад и кокосови стърготини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар