сряда, 4 юли 2018 г.

Панакота с кондензирано мляко и ягоди



Продукти:

Кондензирано подсладено мляко - 300 мл
Кисело мляко - 200 г
Желатин - 10 г
Ванилия
Ягоди - 300 г

Начин на приготвяне:

1.Кондензираното и киселото мляко се смесват и леко се затоплят.
2.Разбъркват се с ванилия или други аромати и разтворен според описанието на опаковката желатин. По желание могат да се добавят и наситнени ягоди.
3.Ягодите се нарязват и се нареждат в основата и страните на тортена форма с подвижно дъно. Кремът се излива върху тях и се слага в хладилник за няколко часа.
4.След като стегне, панакотата се обръща върху подходящ поднос. Така приготвеният десерт е ефектен и много вкусен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар