събота, 21 юли 2018 г.

Три лесни начина на оформяне на банички



Продукти:

Кори за баница - 1 пакет

Плънка:
Сирене - 300 г
Яйца - 2 бр. и един белтък

Жълтък - за намазване на баничките
Масло - 30 г

Начин на приготвяне:

1.Тестената кора се разполовява, намазва се с разтопено масло и се прищипва през средата. Краищата се събират и с лъжичка се слага малко от плънката, около която се оформя баничката.


2.Вторият начин на оформяне е като роза, както е показано на снимката.


3.Третият начин на оформяне е панделка.
                                  

Баничките се намазват с разбит жълтък и се пекат в тава с пергаментова хартия при 180 градуса за 15 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар