сряда, 7 март 2018 г.

Тиквени мъфини с пълнеж от шоколад



Продукти

Кексово тесто:
Тиква - 300 г
Брашно - 300 г
Яйца - 3 бр.
Захар - 200 г
Олио - 100 мл
Бакпулвер - 15 г
Ванилия, настъргана кора от портокал

Пълнеж:
Разтопен шоколад, разреден със сварено кафе

Декорация от настърган шоколад


Начин на приготвяне:

1.Кексовото тесто се приготвя от описаните продукти. Излива се в чашки за мъфини и се пече
на 180 градуса за 20 минути.
2. След като се охладят, мъфините се издълбават и се пълнят с разтопен на водна баня шоколад, разреден с малко сварено кафе.


Малките кексчета се декорират с настърган шоколад.



Няма коментари:

Публикуване на коментар