събота, 24 март 2018 г.

Мраморни мъфини в черупки от яйца


   
Продукти:

Брашно - 200 г
Яйца - 6 бр.
Масло - 200 г
Захар - 200 г
Какао - 30 г
Амонячна сода - 5 г
Ванилия

Начин на приготвяне:

1.Белтъците и жълтъците на яйцата се изливат отделно в две купи. Черупките се намасляват от вътрешната им страна.


2.Маслото за мъфините се оставя на стайна температура, за да омекне. Разбива се на пухкав крем заедно със 100 г захар. При непрекъснато бъркане се добавят един по един жълтъците, след това амонячната сода, брашното и ванилията. 
3.Сместа внимателно се разбърква с белтъците, които предварително са разбити на сняг с останалата захар. Кексовото тесто се разделя на две части, като в едната се слага какаото.
4.С пош или с малка лъжичка жълтото и кафявото тесто се изливат последователно в яйчените черупки.
Мъфините се пекат на 200 градуса за 25 минути.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар