неделя, 4 март 2018 г.

Хрупкави крекери с бял и черен сусам





Продукти:

Тесто:
Пълнозърнесто брашно от лимец - 170 г
Овесени трици - 30 г
Зехтин за готвене - 40 мл
Вода - 50 мл
Бяло вино - 30 мл
Сол - 5 г
Бакпулвер - 5 г

За поръсване:
Бял и черен сусам

Начин на приготвяне:

1.От посочените продукти се замесва тесто, което се разточва на кора с дебелина 1 - 2 мм. От него с формички се изрязват крекерите и се поставят в тава, покрита с хартия за печене.




2.Тестените фигури леко се навлажняват и се поръсват с бял и черен сусам. Пекат се на 200 градуса за 15 минути.






ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар