неделя, 3 декември 2017 г.

Крем от кестени в шоколадова чашка



Продукти:

Сварени кестени - 400 г
Сусамов тахан - 200 г
Сладкарска сметана - 200 мл
Мед - 80 г
Масло - 50 г
Какао - 20 г
Ванилия
Стафиди - 100 г
Ром

Леко запечени бадеми - 100 г

Шоколадови пръчици за декорация

За шоколадовите чашки: шоколад - 200 г, ванилия

Начин на приготвяне:

1.Малки силиконови формички се намазват с разтопен шоколад, който предварително е ароматизиран с ванилия. Поставят се в хладилник за 30 минути, след което се нанася още един слой шоколад.
2.Кестените се слагат в миксер и се пюрират на хомогенен крем заедно с размекнато масло, тахан, какао, мед и ванилия. Сметаната се разбива и се разбърква с крема.
3.Стафидите се накисват в гореща вода за 15 минути, прецеждат се и се поръсват с ром.
4.В основата на шоколадовите чашки се слагат няколко стафиди и натрошени бадеми. Върху тях се шприцова от крема и се декорират с шоколадови пръчици.


С този вкусен крем могат да се напълнят и шоколадови бонбони:





Няма коментари:

Публикуване на коментар