сряда, 29 ноември 2017 г.

Спаначени равиоли с масло



Продукти

Тесто:
Брашно - 300 г
Яйца - 2 бр.
Бейби спанак - 50 г

Плънка:
Сирене - 200 г
Яйца - 1 бр.
Див лук (или пресен)
Мащерка

Сос:
Масло - 70 г
Див лук, щипка лют пипер
Чесън , сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Спанакът се смила с миксер заедно с яйцата. Добавя се брашно до меко тесто, което се поставя в хладилник за 30 минути. Разточва се тънка кора и с помощта на уред или с остър нож се изрязват квадратни равиоли с плънка от описаните продукти.




2.Те се пускат в подсолена вряща вода с малко зехтин за 2 минути. Подреждат се в чиния и се заливат с горещ маслен сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар