четвъртък, 18 май 2017 г.

Предястия с руска и млечна салата



Продукти:

За руската салата:
Сварени яйца, картофи, грах и моркови, шунка, маслини, лимонов сок, лека майонеза, горчица, сол, черен пипер

За млечната салата:
Цедено мляко, краставици, счукани орехи, копър, чесън, каперси, сол

За декорация:
Заквасена сметана и листа от мента

Начин на приготвяне:

Пропорциите на продуктите за двете салати не са посочени, тъй като са въпрос на личен избор и вкус.
1.Сварен морков се нарязва на тънки ивици, две от които се взимат и се слагат на кръст. В средата с лъжичка се поставя руска салата и краищата на лентите се прибират върху нея. Получават се малки и вкусни пакетчета.


2.Краставицата също се нарязва на тънки ленти, в които се слага млечна салата. Пакетчетата от нея се правят по показания вече начин.
Салатите се декорират с шприцована заквасена сметана и мента.


Няма коментари:

Публикуване на коментар