четвъртък, 27 април 2017 г.

Шоколадови чаши с ментов крем



ПРОДУКТИ:

Сметана - 200 мл
Прясно мляко - 200 мл
Бял шоколад - 100 г
Захар - 100 г
Желатин - 10 г
Ментова есенция - 10 мл
Зелена сладкарска боя
Черен шоколад - 150 г
Белени бадеми - 50 г

За декорация - листа от мента и оцветени кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1.Сметаната, млякото и захарта трябва да кипнат. Разбъркват се бял шоколад и разтворен желатин. Полученият крем се разделя на две. Едната част се оставя натурална, а втората се ароматизира с ментова есенция и към нея се добавя малко количество зелена сладкарска боя.
2.Черният шоколад се разтваря на водна баня и с него се намазват кръгли силиконови форми. Поръсва се със запечени белени бадеми и се слага в хладилник да се стегне.


3.Шоколадовите чашки се декорират с точки от бял шоколад и се пълнят с двата крема, като след всеки пласт те се поставят на хладно за около 10 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар