събота, 24 декември 2016 г.

Тиквени хапки с карамел, звездовиден анасон и канела



Продукти:

Тиква - 1 кг, захар - 200 г, вода - 200 мл, олио - 30 мл, канела - 1 пръчка, звездовиден анасон - 2 бр.

Начин на приготвяне:

1.Тиквата се измива добре, кората се обелва, а семките се отстраняват. Нарязва се на малки хапки, които се подреждат в тава.
2.Захарта се карамелизира в подходящ дълбок съд на котлона и внимателно към карамела се долива на малки количества 200 мл гореща вода. Получава се сироп, който трябва да ври до разтваряне на захарта. Добавят се канелата и анасонът и карамелът се излива върху нарязаната тиква, която се поръсва с малко олио и се пече на 180 градуса за около 30 минути.
По желание хапките могат да се поръсят с леко запечени и начупени орехи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар