четвъртък, 19 май 2016 г.

Бишкотена торта с ягоди и шоколад


Продукти:

Прясно мляко - 500 мл
Жълтъци - 5 бр.
Пченичено нишесте - 60 г
Захар - 150 г
Сметана - 200 мл
Бял шоколад - 150 г
Ягоди - 300 г
Желатин - 15 г
Ванилов екстракт
Бишкоти - 1 пакет
Сироп за бишкотите: 200 мл прясно мляко, 30 г инстантно какао и 10 мл ром
Шоколадов дресинг за декориране на тортата

Начин на приготвяне:

1.Прясното мляко и захарта се загряват в съд на котлона. Жълтъците и нишестето се разбиват и при непрекъснато бъркане се добавят към подсладеното горещо мляко. След сгъстяване на крема, той се отстранява от котлона и се разбърква с бял шоколад, разтворен желатин, разбита на сняг сметана и ванилов екстракт.
2.Бишкотите се разполовяват, потопяват се в приготвения сироп и с тях се покриват стените и основата на форма за торта. Ягодите се нареждат върху бишкотения блат, след което във формата се излива охладеният крем.
3.Декорацията е направена с шоколадов дресинг. Фигурите са в резултат на диаметрални линии от него, през които се минава с дървено шишче.
4.Тортата се поставя на хладно за 1-2 часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар