четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Забулени яйца



Продукти:

Яйца - 6 бр.
Вода - 1 л
Оцет - 30 мл

Сос:
Кисело мляко - 400 г
Горчица - 10 г
Чесън - 1-2 скилидки
Копър - 1/2 връзка
Масло - 50 г
Сол, червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Подсолена и подкиселена вода се излива в съд на котлона и се загрява до кипене. Водата се завихря с лъжица и в нея внимателно се пуска яйце. То става готово, след като се обгърне със сварен белтък от всички страни. Това става за около 4 минути.


2.Сварените по този начин яйца се поставят в подходяща чиния заедно със сос от кисело мляко, овкусено с горчица, чесън, нарязан копър, сол и черен пипер.
3.Допълнително се загрява масло, което се оцветява с червен пипер. По желание в него могат леко да се сотират малки парченца бекон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар