вторник, 4 август 2015 г.

Пилешки хапки с амарант и зеленчуци



Продукти:

Пилешко месо - 500 г
Амарант - 50 г
Лук - 200 г
Моркови - 200 г
Картофи - 200 г
Масло - 30 г
Зехтин за готвене

Марината:
Соев сос - 30 мл
Зехтин - 15 мл
Лимонов сок - от 1/2 лимон
Розмарин, сол, черен пипер

Панировка:
Яйца - 2 бр.
Бира - 30 мл
Брашно - 50 г
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Пилешкото месо се нарязва и престоява в маринатата за 2 часа. Всяко парченце се потопява в добре разбърканата панировка от посочените продукти и се поръсва с амарант. Пържи се в нагорещена мазнина до златисто.
2.Нарязаните зеленчуци се задушават в зехтин, масло и малко вода до омекване. Овкусяват се със сол и черен пипер и с тях се гарнират пилешките хапки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар