събота, 31 януари 2015 г.

Предястие с телешко месо и ориз



Продукти:

Телешко филе - 300 г
Ориз - 150 г
Масло - 30 г
Шафран - 1 щипка
Червена чушка
Лук - 1 глава
Моркови - 1-2
Домат - 1 бр.
Чесън - 1 скилидка
Сол, черен пипер
Розмарин, сос "Уорчестър"
Горчица
Червено вино - 30 мл

Начин на приготвяне:

1.Телешкото месо се нарязва на едри парченца и се поставя в марината от сос "Уорчестър", червено вино, розмарин, горчица, сол и черен пипер за 2-3 часа.
2.Запържва се от всички страни до готовност. Нарязва се на тънки филийки, които се подреждат в подходящ съд с кухненско фолио.


3.В средата с лъжица за сладолед се поставя сварен ориз, подправен с масло, сол, черен пипер и шафран. Оризът се издълбава и в средата се слагат наситнените и задушени зеленчуци.


Няма коментари:

Публикуване на коментар