понеделник, 26 януари 2015 г.

Торта със сметана и ягоди



Продукти:

Пандишпанов блат - 400 г
Сладкарска сметана - 300 мл
Рикота - 300 г
Пудра захар - 150 г
Ванилия - 1 бр.
Замразени ягоди - 300 г

Сироп за блата: сварено кафе, мед и малко бадемов ликьор

Начин на приготвяне:

1.Кремът се приготвя от разбита сладкарска сметана, рикота, пудра захар и ванилия.
2.Една част от ягодите се нарязват на резени, с които се облепват стените на покрита с хартия за печене форма. В основата се поставят сиропираният блат и нарязаните на парченца ягоди, след което се шприцова кремът.


3.Продуктите се редуват до изчерпване на количествата.


Тортата е украсена с карамелизирани фигури, направени с формички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар