събота, 17 януари 2015 г.

Малки пълнозърнести питки със семена




 Продукти:

Пълнозърнесто брашно - 300 г
Пшенично брашно - 300 г
Прясно мляко - 200 мл
Газирана вода - 100 мл
Мая - 20 г
Яйца - 4 бр.
Масло - 50 г
Сол - 15 г
Захар - 5 г

Тиквени, сусамени, ленени и макови семена за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разбъркват в затоплено прясно мляко и с останалите продукти се замесва меко тесто. След втасване се разточва кора, която се намазва с малко разтопено масло и се реже на ленти, които се поръсват с различни семена.


 2.Лентите се навиват на рула и се нареждат върху хартия за печене в подходяща тава. Отново се намазват с малко разтопено масло и се поръсват със семена.


3.След втасване се пекат около 15 минути на 200 градуса.




Няма коментари:

Публикуване на коментар