събота, 27 декември 2014 г.

Задушени зеленчуци с хрупкави палачинки и шунка



Продукти:

Червени чушки - 300 г
Лук - 2 глави
Моркови - 200 г
Кервиз - 2-3 стръка
Магданоз - 1/2 връзка
Сол, черен пипер
Домати - 2-3 бр.

Палачинки:
Прясно мляко - 400 мл
Брашно - 200 г
Яйца - 4 бр.
Сол, черен пипер
Масло - 30 г

Шунка - 200 г

Начин на приготвяне:

1.Палачинковото тесто се приготвя с разбити яйца, брашно, прясно мляко, сол и черен пипер. Пекат се тънки палачинки в нагорещен и намазан с масло тиган.


2.Всяка палачинка се навива на руло, което се нарязва на тънки ленти. Това действие се повтаря и с шунката. В силно нагорещена мазнина лентичките се изпържват до златисто. Изваждат се върху кухненска хартия.
3.Лукът, морковите, чушките и кервизът се нарязват на ивици, овкусяват се и се задушават до омекване.
4.Готовите зеленчуци се сервират върху изчистени от семките домати и се поръсват с магданоз и хрупкави лентички от палачинки и шунка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар