четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Пълнозърнести спагети с гъби и сос от сметана и босилек



Продукти:

Пълнозърнести спагети - 1/2 пакет
Гъби - 300 г
Сметана - 300 мл
Топено сирене - 100 г
Масло - 30 г
Кедрови ядки (или друг вид) - 50 г
Босилек - 1/2 връзка
Лимонов сок - от 1/2 лимон
Сол, черен пипер
Чери домати
Зехтин

Начин на приготвяне:

1.Гъбите се пробиват със сурови спагети и се сваряват заедно с останалите. Поръсват се с малко зехтин, за да не се слепват. Гъбите служат за украса на готовото ястие.


2.Босилекът се смила с леко запечени на сух тиган кедрови ядки. Добавят се зехтин, лимонов сок и малко вода.
3.Сметаната се загрява в съд на котлона заедно с маслото и топеното сирене. Овкусява се със сол и черен пипер. След леко охлаждане се разбърква със смлените босилек и ядки. Добавят се и сварените спагети.


Ястието се украсява с чери домати и се поръсва с босилек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар