вторник, 21 октомври 2014 г.

Пълнен праз с кайма и зеленчуци



Продукти:

Праз - 3-4 стръка
Кайма - 400 г
Моркови - 2 бр.
Чушки - 2 бр.
Домати - 1-2 бр.
Магданоз - 1/2 връзка
Кимион - 1 щипка
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Празът се разслоява, сварява се в подсолена вода и от него се правят кошнички.


2.Каймата се овкусява и се изпържва в нагорещена мазнина. Останалият праз и другите зеленчуци се нарязват и се задушават в олио и малко вода. Всичко се разбърква добре заедно с подправките и с тази смес се пълнят кошничките.


3. Пекат се 15 минути на 180 градуса и се поръсват с магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар