четвъртък, 11 септември 2014 г.

Пълнени домати с пилешко месо и ориз



Продукти:

Домати - 1 кг
Пилешко месо - 300 г
Ориз - 100 г
Пресен лук - 1/2 връзка
Чесън - 2 скилидки
Девисил, копър
Куркума, сол, черен пипер
Червени чушки и босилек за украса

Начин на приготвяне:

1.Доматите се издълбават.


Обръщат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишният сок от тях.
2.Леко се запържва нарязаният лук заедно със сол, черен пипер и куркума. Добавят се оризът и 300 мл гореща вода. Сместа ври до готовност на ястието.
3.Към края на готвенето оризът се разбърква с нарязани копър, девисил и сварено в подсолена вода пилешко месо. С тази смес се пълнят доматите и се поставят в тава с кухненска хартия. Пекат се 15 минути на 180 градуса.


4.Издълбаната част от доматите се смила, разбърква се със сол, черен пипер, пресен лук, босилек, настърган чесън и зехтин. Получава се свежо допълнение към готовия ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар