сряда, 6 август 2014 г.

Кекс със стафиди, орехи и шоколад




Продукти:

Брашно - 300 г
Прясно мляко - 150 мл
Яйца - 4 бр.
Захар - 200 г
Олио - 80 мл
Бакпулвер - 10 г
Стафиди - 50 г
Орехи - 50 г
Шоколад - 50 г
Настъргана лимонова кора - от 1/2 лимон
Ванилия - 1 бр.
Канела - 10 г
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Стафидите се накисват в гореща вода 15 минути, за да омекнат. Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Постепенно се добавят останалите продукти и кексовото тесто се излива в намаслена форма за печене.


2.Кексът се пече 40 минути на 180 градуса. Поръсва се с пудра захар.

А това е главният дегустатор на кекса.





Няма коментари:

Публикуване на коментар