неделя, 29 юни 2014 г.

Баница на пара



Продукти:

Бутер тесто - 1 кора
Яйца - 3 бр.
Сирене - 250 г
Кисело мляко - 30 г
Сода за хляб - 5 г
Брашно - 20 г
Олио - 15 г

Начин на приготвяне:

1.Тестената кора леко се разточва и от нея се изрязват квадрати.


2.Плънката за баниците се прави от изброените продукти и от нея се слага с лъжичка във всеки квадрат. Краищата леко се намокрят и тестото се прегъва.


3.Баниците се слагат в съд за готвене на пара за 15 минути.


4.В намаслен и нагорещен тиган се запичат от двете страни до златисто и се получава хрупкава коричка.
Бутер тестото съдържа голям процент мазнина. Част от нея се отделя във водата, която е под решетката. Така приготвени, баниците са много по-леки за консумация, а съчетанието на коричка и мек пълнеж е наслада за ценителите на този вид тестени изделия.


2 коментара:

  1. О тези банички изглеждат много вкусни. И идеята з готвене на пара много ми допада.
    Ще се пробват и в нас.

    ОтговорИзтриване
  2. Така приготвени, баниците са много приятни за консумация и не съдържат много мазнини. Наистина са много вкусни.

    ОтговорИзтриване