вторник, 6 май 2014 г.

Кошничка от патладжан



Продукти:

Патладжани - 2 бр.
Домати - 2 бр.
Моркови - 2 бр.
Червени чушки - 2 бр.
Резене - 1/2 глава
Лук - 1 глава
Кимион - 10 г
Дивисил - 2-3 листа
Кашкавал - 50 г
Сол, черен пипер
Див лук за украса

Начин на приготвяне:

1.Патладжаните се измиват и се настъргват с ренде по тяхната дължина.


2.Нарязват се на шайби с дебелина около 3 см. Поставят се в студена подсолена вода за 30 минути, след което се издълбават и се овкусяват със сол, черен пипер и олио. Изпичат се от двете страни в тиган под капак. Нареждат се в тава с кухненска хартия.
3.Зеленчуците се нарязват и се изпържват в загрята мазнина. Разбъркват се с подправките и с лъжичка се слага от зеленчуковата смес във всяка кошничка от патладжан. Поръсват се с настърган кашкавал.


4.Пекат се на 180 градуса за десетина минути до златисто. Готовите кошнички се украсяват с цвят от див лук и ситно нарязан дивисил.



Няма коментари:

Публикуване на коментар