сряда, 12 март 2014 г.

Кекс с шоколад и сос Сабайон




Продукти:

Брашно - 200 г
Яйца - 4 бр.
Прясно мляко - 100 мл
Разтопено масло - 60 г
Шоколад - 50 г
Какао - 20 г
Захар - 150 г
Бакпулвер - 1 пакетче
Ванилия - 2 бр.
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.4 яйца се разбиват със 150 г захар до побеляване. Добавят се при непрекъснато бъркане маслото, млякото, пресятото брашно, бакпулверът и ванилията. Сместа се разделя на две части, като в едната се слагат какаото и настърганият шоколад.
2.В кексова форма с кухненска хартия се изливат последователно от жълтата и кафявата смес до изчерпване на количеството.
3.Кексът се пече на 180 градуса за 40 минути. Сервира се със сос Сабайон (етикет "Сладки сосове").



Няма коментари:

Публикуване на коментар